U sklopu projekta DIHWorld ( https://dihworld.eu/ ), Razvojna agencija SIMORA, po treći put, organizira online događaj (Community Days) na temu digitalnih blizanaca (digital twins).

Ovaj događaj organizira se kao jedna od aktivnosti projekta DIH World ( https://rk-smz.hr/dih-world/ ), sufinanciranog iz programa Horizon2020, vrijednog više od 8 milijuna eura. Projekt DIH World, u trajanju od tri godine (2020. – 2023.), provodi konzorcij uz partnerstvo digitalnih inovacijskih hubova te malih i srednjih poduzeća diljem država EU, a s ciljem unaprjeđenja i ubrzanja korištenja digitalnih tehnologija, odnosno digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća kako bi im se pružila podrška u stvaranju konkurentnosti i izlasku na globalno tržište.

Ovogodišnji online događaj donosi pojam digitalnih blizanaca te će ugostiti brojne domaće i inozemne govornike iz privatnog i javnog sektora, akademskog/obrazovnog sektora, svijeta poduzetništva te (europskih) digitalnih inovacijskih hubova koji će predstaviti brojne prilike i mogućnosti digitalnih blizanaca u različitim područjima i djelatnostima, kao i pokazati stvarne primjere korištenja takvih tehnoloških rješenja.

Više informacija o projektu DIH World, kao i snimke događaja iz 2022. i 2021. godine, pogledajte na poveznici: https://rk-smz.hr/dih-world/

Za više informacija o projektu DIH World i online događaju na temu digitalnih blizanaca, pozivamo vas da zapratite internetsku stranicu i društvene mreže Razvojne agencije SIMORA gdje ćemo uskoro objaviti više detalja o samom događaju, kao i agendu događaja s popisom domaćih i inozemnih govornika.

Kontakt: Filip Belošević, fbelosevic@simora.hr