Razvojna agencija SIMORA dio je Urbact Local Grupe u projektu Techrevolution 2.0. koji se u lipnju ove godine započeo s provedbom. Njegov glavni nositelj je grad Barnsley (UK), a partneri su gradovi iz Belgije, Poljske, Litve te Novska iz Hrvatske.

URBACT III je program međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Cilj programa je razmjena znanja i izgradnja kapaciteta europskih gradova (i općina) koji izrađuju ili provode integrirane strategije i akcijske planove održivog urbanog razvoja.

Grad Barnsley (UK) grad je koji ima preko 243.000 stanovnika i stopu nezaposlenosti 5.1% nekada je bio okrenut sektoru rudarstva i odlučio je diverzificirati svoju ekonomiju. Tako su svoj razvoj usmjerili na dva temeljna sektora (dva razvojna stupa), a to su Poduzetnički Barnsley (oblik poslovne podrške) i Digitalni medijski centar (usmjeren na nove kreativne i digitalne industrije u samom središtu Grada). Nakon 12 godina, Barnsley proizvodi radna mjesta visoke dodane vrijednosti i kontinuirano privlači nove, renomirane tvrtke koje prebacuju svoje poslovanje u Barnsley, ali i potiče otvaranje novih tvrtki koje od samoga početka (od ideje do samog poslovanja) imaju stručnu potporu cijelog tima stručnjaka, kao i fizičke (prostorne) kapacitete unutar prostora izgrađenih za potporu gospodarstvu  – dva velika inkubatora pod nazivom Digital Media Centre 1 i Digital Media Centre 2 otvoren 2020. godine.

Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj vrlo je sličan primjeru iz Barnsleya. Kako projekt Techrevolution 2.0.  za cilj ima prijenos iskustava i dobre prakse grada Barnsleya u lokalni kontekst drugih gradova u Europi koji su mahom slabije razvijeni tako su i posjetili Novsku. Pri posjeti projektnih partnera inkubatoru, Andreja Šeperac zamjenica direktora RA Simora i voditeljica Odjela za projekte EU, predstavila je rad agencije i inkubatora.

Projekt Techrevolution 2.0. provodit će se do kraja 2022. godine. Financiran je iz Programa Urbact III, a ukupna vrijednost cijelog projekta je 543.819,40 eura gdje je 82% financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).