Radovi na izgradnji Središnjeg paviljona u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ su u punom jeku. Trenutno se radi na izgradnji betonske konstrukcije zgrade. Završene su konstrukcije podrumske etaže i prizemlja, a trenutno se izvode betonski radovi prizemlja i prvog kata.

Dosad su izvedeni radovi zaštite građevinske jame te je postavljena hidroizolacija. Izgrađena je trafostanica te novo parkiralište za 49 mjesta, a paralelno se izvode radovi na novoj kanalizacijskoj mreži. Usporedo s dizanjem konstrukcije zgrade na višim etažama, u nižim etažama se rade pregradni zidovi, a uskoro započinju i elektrostrojarski radovi. Na gradilištu je trenutno 65 radnika, a izvođač se nada da će ga lijepo vrijeme poslužiti kako bi grubi betonski radovi na zgradi bili završeni prije dolaska hladnijeg zimskog vremena.

Projektni tim istovremeno radi i na nabavi opreme vrijedne 12 milijuna kuna, kako bi se ona po završetku građevinskih radova mogla ugraditi u nove prostore.

Podsjećamo, izgradnjom novog Središnjeg paviljona u OB Sisak, fizički će se povezati nova zgrada sa postojećim zgradama kirurgije i nove interne što će rezultirati povećanom kvalitetom zdravstvene usluge u sisačkoj bolnici. Sveukupno će doći do optimizacije procesa rada i nižih troškova. Projekt je sufinanciran od strane EU u iznosu od 70 milijuna kuna, a za projektnu prijavu i za administrativnu provedbu projekta zaslužna je RA SI-MO-RA d.o.o. Završetak projekta je sredinom iduće godine.