Otvoren je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga Programa transnacionalne suradnje Euro-MED kojim se pozivaju javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru prvog poziva.

Poziv se provodi u okviru Specifičnog cilja 6.6 „Aktivnosti za potporu boljem upravljanju suradnjom“ unutar programskog Prioriteta 3 “Upravljanje Mediteranom” te se odnosi na dvije vrste projekata:

  • projekte tematskih zajednica (4 projekta od po 5 milijuna eura) i
  • projekte institucionalnog dijaloga (4 projekta od po 4 milijuna eura).

Za provedbu je dostupna financijska alokacija u iznosu od oko 36 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

Cilj poziva je omogućiti bolju koordinaciju zajednice projekata u svrhu međusobne razmjene znanja i jačanja sinergija, oblikovanje projektnih rezultata u praksu i politike na programskom području te podrška prijenosu i implementaciji rezultata tematskih projekata u prakse i politike.

Projektni konzorcij mora se sastojati od barem 6 projektnih partnera iz 6 država.

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 24. veljače 2022. do 24. svibnja 2022. (12.00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

Detaljne upute mogu se pronaći na web stranici, kao i Program te ostali relevantni programski dokumenti.

 

Izvor: https://razvoj.gov.hr/vijesti/program-transnacionalne-suradnje-euro-med-prvi-poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga/4885