Provedba projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ ulazi u svoje posljednje mjesece.

Nakon što je na proljeće ove godine završena prva zgrada našeg inkubatora te su se prvi stanari već uselili u nju, uskoro se očekuje i završetak druge zgrade. Građevinski radovi na drugoj zgradi ulaze u završnu fazu u kojoj preostaje postaviti elektroinstalacije i ostalu opremu. Istovremeno je završena nabava tehničke opreme za izradu video igara poput motion capture studija, fotogrametrijskog studija, glazbenog i video studija, VR opreme, računala za coworking prostor te ostale opreme koja će budućim developerima dati neograničene mogućnosti. Oprema je isporučena te na sigurnom, u skladištu, čeka njezino postavljanje u inkubator i puštanje u rad. Time će glavne aktivnosti našeg projekta biti završene i sve će biti spremno za otvaranje i druge zgrade inkubatora, krajem godine.

Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 20 milijuna kuna, a nositelj projekta je Razvojna agencija SI-MO-RA d.o.o.