Razvojna agencija SIMORA, kao član Nacionalne ruralne mreže, prijavila se na Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Mreže za ruralni razvoj 2014. – 2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu.

U sklopu jedne od aktivnosti koja je prijavljena (Informativni/promidžbeni materijali), planirano je snimanje kratkog dokumentarnog filma na temu „Razvoj OPG-a u Sisačko-moslavačkoj županiji“.

Kroz film će se predstaviti aktualne mjere iz Programa Ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. te neki od korisnika koji su uspješno aplicirali i proveli projekte unutar mjera Programa i rada Razvojne agencije SIMORA koja priprema i provodi projekte. Planirano je i predstavljanje Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP).

Po završetku će se, od snimljenog materijala, montirati i pripremiti kratki dokumentarni film koji će se emitirati na službenim stranicama Razvojne agencije SIMORA i društvenim mrežama ( Facebook ) s ciljem upoznavanja javnosti s Programom ruralnog razvoja i ZPP-a.

Ovim kratkim dokumentarnim filmom želimo upoznati sve fizičke i pravne osobe koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom s mjerama Programa ruralnog razvoja RH kako bi ih potaknuli da apliciraju svoje projektne prijedloge na buduće natječaje.