1. DIO —–> https://rk-smz.hr/projekti-u-smz-na-danima-otvorenih-vrata-eu-projekata-i-dio/

 

  1. Održivi regionalni razvoj uključivanjem prirodne baštine kroz osnivanje edukativno-prezentacijskog centra NATURA SMŽ

Očuvana priroda, ljepota krajolika i bogata biološka raznolikost, doživljaj šetnjom, vožnjom bicikla, objektivom fotoaparata, ali i upoznavanje s kulturno-povijesnom baštinom i tradicionalnom gurmanskom ponudom područja razvojne su mogućnosti Sisačko-moslavačke županije.

Doživljaj prirode je potpun gdje su čovjek i priroda još povezani i žive u suglasju s prirodom i njezinim zakonitostima. Upoznavanjem i otkrivanjem prirode, ritmom prirodnih zakona i vrijednosti, očuvat ćemo njezino bogatstvo za generacije koje dolaze.

Upoznajte prirodnu baštinu Sisačko-moslavačke županije otkrivajući neprekinute veze čovjeka i prirode i bogatstvo biološke raznolikosti posjetom interaktivnom multimedijskom Centru NATURA SMŽ.

 

  1. Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna Roda” Osekovo

Cilj projekta je povećanje atraktivnosti Parka prirode Lonjsko polje kroz izgradnju posjetiteljskog centra Crna roda i povećanje obrazovnog kapaciteta ciljanih skupina – zaposlenika Parka, lokalnog stanovništva, ostalih relevantnih dionika na području Parka.

Projekt predviđa gradnju Centra za posjetitelje u mjestu Osekovo s info centrom, prezentacijskom dvoranom, edukativnim parkom, parkiralištem, sanitarnim čvorom i brojnim novim turističkim, edukativnim, interaktivnim sadržajima uključujući vidikovce koji će biti smješteni na 8 lokacija u cijelom Parku.

 

  1. Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje

Projektom se planira izgraditi i opremiti Objedinjeni hitni bolnički prijem kao dio novog Središnjeg bolničkog paviljona Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak. Cilj je postići brži obrtaj pacijenata, smanjenje troškova hitnog prijema, objedinjavanje struka te povećanje zadovoljstva pacijenata pruženom uslugom.

Također, izgradit će se i opremiti Dnevna bolnica u sklopu novog Središnjeg paviljona Opće bolnice Sisak. Cilj je postići veću sigurnost zdravstvenog postupka i optimizaciju procesa rada.

Projekt je usmjeren trima ciljanim skupinama – pacijentima kojima će se bitno povećati kvaliteta i dostupnost usluga u dnevnoj bolnici, zaposlenicima bolnice koji će dobiti bolje uvjete rada te upravi koja će moći osigurati kvalitetniju uslugu i učinkovitiji rad sa smanjenim rizikom za neželjene događaje.

 

  1. Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji

Projekt uključuje organizaciju edukacija za pripadnike ranjivih skupina i učenike srednjih škola u području razvoja videoigara u cilju njihova osnaživanja za ulazak u tržište rada.

Organizacijom edukativnih programa za nezaposlene osobe istima će se pružiti potrebna znanja o izradi poslovnih planova, crowdfundingu, pokretanju start upova, prodajnim vještinama, marketingu i korištenju društvenih mreža, društvenom poduzetništvu, a dodijelit će se i 20 potpora za samozapošljavanje u iznosu od 12.500,00 kn prema izrađenom programu za dodjelu potpora.

Projekt Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji bavit će se educiranjem ranjivih skupina u području gaming industrije, kao i poticanju poduzetničkog duha kroz edukacije i potpore za samozapošljavanje te jačanjem kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, kako bi uloga LPZ-a postala aktivnija, efikasnija i omogućila rast gospodarske aktivnost na razini Sisačko – moslavačke županije.