Objavljen je novi natječaj za diplomske i preddiplomske programe digitalnih tehnologija u okviru programa Digitalna Europa čime se omogućuje i financiranje digitalne infrastrukture.

Ovim pozivom financiranje je dostupno ustanovama visokog obrazovanja, istraživačkim centrima i tvrtkama za uspostavu obrazovnih programa u digitalnim domenama ili interdisciplinarnih tečajeva koji digitalnim vještinama osnažuju stručnjake u ne-IKT sektorima. Financiranje može ići na srodna digitalna rješenja, opremu i infrastrukturu, s posebnim naglaskom na interoperabilnost IT sustava.

Ukupni proračun iznosi 56 milijuna eura, a pojedinačni projekti mogu dobiti do 10 milijuna eura.

U sklopu Digitalne Europe potiče se digitalizacija obrazovanja, posebno visokog obrazovanja, a moguće je financiranje čak i cijelog diplomskog studija na određene teme poput, primjerice, umjetne inteligencije, računarstva visokih performansi i podatkovnih znanosti.

Primarni cilj poziva je podržati osmišljavanje i izvođenje diplomskih i preddiplomskih programa visokog obrazovanja te razvijanje povezanih samostalnih modula ili tečajeva koji vode do certifikata.

Prijave su otvorene do 24. siječnja 2023.

U listopadu 2022. organizirat će se info dan čiji će se datum naknadno utvrditi.

Više informacija nalazi se u informativnom listu