Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je 19. veljače 2020. Poziv na dostavu projektnih prijedloga za „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, s početkom zaprimanja prijava od 2. ožujka 2020. od 9 sati, a Poziv će biti otvoren do 28. veljače 2021.
Više informacija kao i prijavni obrazac dostupni su na stranicama Europskog socijalnog fonda: http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/zazeli-program-zaposljavanja-zena-faza-ii/

Za drugu fazu projekta „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda predviđeno je minimalno 300
milijuna kuna, a osnovni cilj projekta je pozitivno utjecati na niz različitih aspekata socioekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica.

Cilj je smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta, te poboljšanje kvalitete života i vaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba. Na ovaj način utječe se na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti te izravno doprinosi revitalizaciji ruralnih i teško dostupnih područja. (https://mrms.gov.hr/)