U četvrtak, 28. veljače 2019. godine u Popovači je održana početna konferencija projekta “Zlatne žene za zlatnu dob”. Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ranjivih skupina koje pružaju potporu i podršku za 135 krajnjih korisnika.

Trideset zaposlenih žena će korisnicima pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenih prostora/domova, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Žene će se dodatno educirati, steći nova znanja i vještine koje do sada nisu imale, a to će im pomoći da postanu konkurentnije na tržištu rada i priliku za zaposlenje nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.647.297,47 kuna, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.