U ponedjeljak, 4.ožujka 2019. godine je počela odlična edukacija za Razvoj videoigara – izrada grafike i  programiranje u Sisku i Novskoj. Ova edukacija je besplatna, a održava se u sklopu projekta „Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji“.             

Edukacija je vezana uz izradu/razvoj videoigara – izrada grafike i programiranja. Polaznici edukacije će ovladati svim potrebnim vještinama i znanjem za izradu svoje prve videoigre. Od osnova C# programiranja i rada u razvojnom okruženju Unity do izrade likova, okoliša te druge grafike u 3D programu Blender – edukacija će omogućiti polazniku pa pronađe svoje mjesto u  trenutno najbrže rastućoj industriji – gaming industriji.

Projekt „Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji“ čiji je nositelj Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o., započeo je u svibnju prošle godine, a njegova vrijednost od 1.997.954,43 kn u cijelosti je financirana iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Tehnička škola Sisak, Tehnička škola Kutina, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina.