Hong Kong Arts Development Council (HKADC) organizira prvo izdanje manifestacije Hong Kong Performing Arts Expo (HKPAX) koje će se održati od 14. do 18. listopada 2024. Ovaj događaj ima za cilj stvaranje veza među umjetničkim institucijama i profesionalcima diljem svijeta. Bogat program uključivat će međunarodne izložbe, prezentacije, razgovore i aktivnosti umrežavanja, a sve je osmišljeno kako bi se olakšala suradnja i interakcija unutar globalne umjetničke zajednice.

Od 14. do 18. listopada 2024. HKPAX će ugostiti niz izvanrednih predstava i drugih događanja, prvenstveno u četvrti West Kowloon, te u prestižnim kazalištima i na izložbenim mjestima kao što su Hong Kong Cultural Centre, Tai Kwun, Asia Society Hong Kong i Hong Kong Arts Centre. Fakultativni izleti u Guangzhou i Shenzhen također su mogućnost za ljubitelje umjetnosti kako bi istražili i kulturne scene susjednih sredina.

Organizatori pozivaju umjetnike, umjetničke voditelje, kreatore politika, producente, agente i druge kulturne sudionike iz cijelog svijeta da se prijave za izlaganje svog rada, umrežavanje, istraživanje tržišnih trendova i prepoznavanje potencijalnih partnera. Prijave su otvorene za International Showcase i Pitch Sessions.

U okviru poziva International Showcase HKPAX nudi platformu za umjetnike i izvođačke grupe kako bi predstavili svoj rad međunarodnim kolegama za turneje i buduću suradnju. Svi profesionalci na području umjetnosti, bez obzira na to koje umjetničke forme žele predstaviti, pozvani su da se prijave. Uspješni kandidati će dobiti prostor za izlaganje, osnovnu tehničku i promotivnu podršku, kao i naknadu od 10 000 USD za troškove puta i smještaja.

Prijave su moguće i za Pitch Sessions, odnosno za predstavljanje i traženje podrške potencijalnih partnera i ulagača za zajednički razvoj novih radova. Nakon odabira, svaki prijavitelj bit će pozvan da pozove jednog ili dvoje govornika koji će predstaviti svoj program u deset minuta, nakon čega će uslijediti petominutna sesija pitanja i odgovora.

Rok za prijave je 30. listopada 2023.

Više informacija potražite ovdje.