Naziv natječaja: JAVNI POZIV OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA
ZA VIDEONAJAVE KNJIGA – UČENIČKE RADOVE

Objavljen: Ministarstvo kulture i medija

Link: https://min-kulture.gov.hr/natjecaji-16274/javni-pozivi-404/javni-poziv-osnovnim-i-srednjim-skolama-za-videonajave-knjiga-ucenicke-radove-rok-1-prosinca-2021/21418

Prihvatljivi korisnici: Pravo na prijavu na javni poziv ostvaruju sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Sažetak natječaja: Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 3 minute. Radovi se prijavljuju u dvije kategorije: Videoradovi učenika osnovnih škola i videoradovi učenika srednjih škola. Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika.

Za svaki videorad potrebno je ispuniti posebnu prijavnicu s podatcima o: učeniku – autoru rada, autoru i naslovu predstavljene knjige,  razredu i školi koju učenik polazi.

Rok za predaju dokumentacije: 1. prosinca 2021.

Radovi se prijavljuju elektroničkim putem na adresu e-pošte: videonajavaknjige@min-kulture.hr  dostavljanjem popunjene prijavnice i poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda. Sve u roku pristigle prijave razmotrit će posebno formirano povjerenstvo te odabrati najkvalitetniji videorad koji na najbolji način predstavlja odabranu knjigu i njezinog autora, odnosno promovira čitanje.

Za najbolji videorad koji predstavlja knjigu Ministarstvo kulture i medija nagradit će razred iz kojeg dolazi učenik autor izletom s kulturno-umjetničkim programom u dogovoru sa školom.

Kontakt odjel: obrazovanje@simora.hr