Sisačko-moslavačka županija i Novska ovih su dana ugostili učenike hrvatskih osnovnih škola u ljetnom gaming kampu Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1. Kamp je organiziran u dva termina i prema riječima organizatora sva su mjesta zauzeta. U kampu trenutno boravi 23 učenika koje će u narednih 7 dana naučiti kako napraviti vlastitu videoigru. Učenje i zabava moto je pod kojim se kamp provodi, istaknuto je na otvorenju kampa.

Učenike i roditelje su na samom otvorenju kampa pozdravili organizatori, predstavnici inkubatora PISMO, Razvojne agencije SIMORA i Sisačko-moslavačke županije, predstavivši cijeli tim ljudi koji radi na kampu i svih 24 sata brine o polaznicima. „Djeca dan u kampu započinju tjelovježbom, potom slijedi nastava na kojoj uče izraditi videoigru koristeći potrebne alate, a u poslijepodnevnom terminu su aktivnosti različite. Od stem radionica, druženja u izviđačkom kampu do snimanja i montiranja video sadržaja. Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole. Učenje i zabava naš je moto i vjerujemo da ćemo ga opravdati i da će se svih 23 djece svojim kućama vratiti prepuni znanja, novih prijateljstava i lijepih uspomena“, poručuju iz inkubatora PISMO powered by A1.

Najviše učenika došlo je iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Učenici pohađaju više razrede osnovnih škola i mnogi od njih svoju budućnost vide upravo u srednjoj školi koja pruža smjer tehničar za razvoj videoigara, a njega mogu pronaći samo u Sisačko-moslavačkoj županiji i to u 2 škole – Tehničkoj školi Sisak i Srednjoj školi Novska. Sisačko-moslavačka županija je za 5 polaznika koji su se prvi prijavili sufinancirala sudjelovanje u programu kampa, dok su ostalim polaznicima roditelji u cijelosti platili kamp.

U provedbi programa kao i samoj organizaciji kampa, inkubatoru PISMO, Razvojnoj agenciji SIMORA, te Sisačko-moslavačkoj županiji su se pridružili i Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.