OPG-u Martine Ognjenović iz Dvora je u sklopu podmjere 6.3, operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ odobreno 111.700,00 kuna. Dobivena sredstva korisnica će uložiti u kupovinu zemljišta i poljoprivredne mehanizacije i opreme.

Martina Ognjenović odrasla je na selu te je od malena sudjelovala u svim poslovima na imanju svojih roditelja. Tamo je stekla dovoljno iskustva za samostalan rad te 2018. godine otvara vlastito Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Bavi se ovčarstvom te biljnom proizvodnjom kako bi proizvodila vlastitu stočnu hranu. Budući da zemlja koju obrađuje nije u njezinom vlasništvu, ovim projektom planira kupiti zemljište kako bi osigurala dovoljno livada i pašnjaka za ishranu svoje stoke, ali i za daljnje napredovanje i širenje stočarske proizvodnje. Uz zemljište, Martina će kupiti novi traktor i kosu.

Izradu projektne prijave osigurala je Sisačko-moslavačka županija, a prijavu je pripremila SI-MO-RA d.o.o. Ovim projektom smo na 17.296.933,53 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.