U organizaciji Razvojne agencija SIMORA i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK, održan je informativni dan za prvi Poziv otvoren u sklopu programa Interreg Središnja Europa.

Sudionicima su predstavljene novosti Programa u novom programskom razdoblju (2021.-2027.), rezultati iz prethodnog programskog razdoblja (2014.-2020.) kao i karakteristike prvog Poziva na dostavu projektnih prijedloga, objavljenog u studenom prošle godine.

 

 

Na događanju je istaknuto kako ovaj Program pruža podršku suradnji država središnje Europe što u teritorijalnom smislu obuhvaća devet srednjoeuropskih država Europske unije. Također, spomenuto je kako financijska omotnica Programa za čitavo razdoblje iznosi oko 225 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u novom programskom razdoblju kroz Program će se sufinancirati projekti u svrhu jačanja regionalnih inovacija, pametne specijalizacije, energetske tranzicije, zaštite okoliša, klimatskih promjena, poboljšanja prometnih veza te osnaživanja upravljačkih kapaciteta za regionalni razvoj kroz 9 specifičnih ciljeva. Iako je Poziv otvoren do 23. veljače 2022., kroz aktivnu raspravu sudionici događanja mogli su postavljati pitanja kako bi njihovi prijedlozi bili što spremniji za prijavu.

Foto: T. Novak