U sklopu projekta COMPATH, održan je drugi sastanak članova projektnih timova u gradu Murcia (Španjolska), a u organizaciji UCAM (Universidad Catolica de Murcia).

Projektni partneri okupili su se kako bi evaluirali aktivnosti koje su se do sada provele, a koje su obuhvaćale istraživanje i komparativne analize različitih sportski usmjerenih obrazovnih programa koji su trenutno dostupni, kao i istraživanja koje će se u narednom razdoblju provesti među ciljanim skupinama ovoga projekta, a s ciljem dobivanja informacija potrebnih za daljnju provedbu projekta.

Dobiveni podaci služit će za kreiranje i razvoj digitalnih inovativnih programa namijenjenih mladim sportašima-studentima, a kako bi se razvijale sportski usmjerene inovacije na razini EU te poboljšale i razvijale perspektive mladih sportaša-studenata te im se pomoglo u razvoju njihovih sportskih i akademskih karijera.

Uz analizu trenutno provedenih aktivnosti i rezultata, projektni partneri dogovorili su se o daljnjim koracima i nastavku realizacije i provedbe budućih aktivnosti, a o čemu ćemo nastaviti obavještavati.

U sklopu kampusa UCAM-a (Katoličko sveučilište Murcia) nalazi se i Odjel za sportski menadžment i e-sport, kojeg su članovi projektnih timova imali priliku posjetiti i iz prve ruke vidjeti kako funkcionira ova brzorastuća grana sporta i gaming industrije te, kroz iskustva studenata, saznati kako se ovakav program odvija u praksi.

Podsjećamo, projekt COMPATH (Promoting Employability of Young Student-Athletes through „Competence Hub on Sport Innovation“) sufinanciran je od strane EU kroz program Erasmus+ Sport, a kroz tri godine provedbe planira izgraditi zajednicu mladih sportaša-studenta okupljenih u domeni sportskih inovacija na europskoj razini čime se podupire obrazovni, profesionalni i osobni razvoj mladih sportaša-studenta (od 16 do 25 godina) kroz „Centar kompetencija o sportskim inovacijama”, te se doprinosi promicanju kvalitete i stvaranju novih radnih mjesta i poticanju inovacija.

Više informacija o projektu COMPATH pronađite ovdje.