Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije na 3. sjednici održanoj 21. listopada 2021. godine je donijela Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Sisačko – moslavačke županije za razdoblje 2021. – 2027. Navedena Odluka objavljena je u Službenom glasniku Sisačko-moslavačke županije broj 23/2021.

Pravna osnova za donošenje Plana razvoja Sisačko-moslavačke županije za razdoblje 2021. – 2027. sadržana je u odredbi članka 38. stavka 5. Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske “Narodne novine, broj 123/17) kojom je propisano da izvršno tijelo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave podnosi prijedlog za pokretanje postupka izrade, izmjene i/ili dopune akta strateškog planiranja predstavničkom tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje odlučuje o prijedlogu i u odredbi članka 28. Statuta Sisačko-moslavačke županije kojom je propisana nadležnost Županijske skupštine.

Odredbom članka 23. Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske („Narodne novine, broj 123/17) je propisano da je Plan razvoja jedinice područne (regionalne) samouprave je srednjoročni akt strateškog planiranja od značaja za jedinicu područne (regionalne) samouprave kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških ciljeva iz dugoročnih akata strateškog planiranja. Plan razvoja se donosi umjesto dosadašnjih županijskih razvojnih strategija.

Plan razvoja se donosi kako bi se definirao smjer daljnjeg razvoja Sisačko-moslavačke županije te osigurala strateška podloga za upravljanje razvojem.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [730.51 KB]