Ministarstvo turizma i sporta raspisuje Javni poziv za program „STIPENDIJE

 

Program stipendiranja učenika i studenata provodi se od 2008., s ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

 

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2020./2021. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma.

 

Ovo stipendiranje Ministarstvo provodi u suradnji s hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto u postupku stipendiranja.

 

Temeljem navedenog programa, Ministarstvo turizma i sporta odobrava maksimalno 1200 kuna mjesečne stipendije i to:

  • učenicima za zanimanja ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma od 1.9. tekuće do 30.6. iduće godine;
  • studentima studija za zanimanja ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma od 1.9. tekuće do 30.6. iduće godine; te
  • studentima 1. godine studija za zanimanja ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma od 1.10. tekuće do 30.6. iduće godine.

 

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika.

 

Više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma i sporta.