Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama osoba s invaliditetom.

Na ovaj natječaj mogu se prijaviti isključivo udruge osoba s invaliditetom registrirane u Republici Hrvatskoj koje doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju i kojima se aktivnosti sufinanciraju i/ili podržavaju od strane institucija državne uprave, drugih državnih tijela ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Institucionalne podrške dodjeljuju se u 3 kategorije:

  1. do 39.000 € – do četrdeset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja,
  2. do 26.000 € – do trideset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja,
  3. do 13.000 € – do trideset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja ovoga natječaja, uz ostale uvjete utvrđene u Uputama za prijavu.

Za svaku od navedenih kategorija otvoren je svojevrsni podnatječaj tako da se udruga može prijaviti isključivo na jedan od podnatječaja odnosno u kategoriju za koju ispunjava sve uvjete.

Rok prijave: 15.4.2024.

Poveznica: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/news/nacionalna-zaklada-raspisala-natjecaj-za-udruge-osoba-s-invaliditetom

 

Kontakt: obrazovanje@simora.hr ili 044 660 115