U Šibeniku je od 1. do 2. srpnja održan Smart City Summit za jedinice lokalne i regionalne samouprave uz predavače koji predstavljaju sektore djelatnosti koje mogu gradove u Hrvatskoj preobraziti u “pametne”.

Razvojna agencija SIMORA prenijela je svoja iskustva u radu, kao i uspješna rješenja napravljena u Poduzetničkom inkubatoru PISMO. Radi se o nekoliko aplikacija, primjerice aplikaciji za lakše kretanje po bolnici, potom sustavu koji omogućuje da pješački prijelazi svijetle kad su na njima pješaci, različite aplikacije vezane uz odvajanje i odvoz otpada…

Direktor Mario Čelan u svom izlaganju istaknuo je koje to projekte Razvojna agencija SIMORA radi, ali i što je vizija Agencije u razdoblju koje slijedi. “Digitalizacija poslovanja je i Europskoj uniji u fokusu, i znatna sredstva se ulažu kako bi se u tom smjeru razvijalo poduzetništvo. Isto je i s javnim sektorom koji treba biti primjer. Start up-ovi u našem inkubatoru PISMO već su napravili nekoliko rješanja koja smo ovom prilikom i predstavili. Pozivamo i sve zainteresirane da se jave kako bi im naši start up-ovi pomogli u ostvarenju zadanih ciljeva, ali i ako imaju samo ideju. Mi ju u cijelosti možemo realizirati.”