U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku održan je radni sastanak s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, a na kojem se razgovaralo o pomoći pri sanaciji cesta i puteva koji vode do farmi na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Župan Ivan Celjak podsjetio je, u ovoj prigodi na odličnu suradnju koju naša županija ima s ministarstvom poljoprivrede, ministricom Vučković, te državnim tajnikom Tugomirom Majdakom. Zaključak sastanka je da će Sisačko-moslavačka županija izraditi program rekonstrukcije puteva koji vode do OPG-ova, koji se nalaze na potresom pogođenom području. Ministarstvo će, kroz dvogodišnje razdoblje, financirati ovaj oblik pomoći poljoprivrednicima.

Nakon radnog sastanka uslijedila je svečanost na kojoj je ministrica Vučković, uz nazočnost župana Celjaka, uručila ugovore iz mjera Programa ruralnog razvoja za 22 korisnika s područja Sisačko-moslavačke županije, u vrijednosti od 8,1 milijun kuna. OPG Domitrović Mijo i OPG Medena Šapa Tomislava Skenderovića, korisnici su koji su potpisali ugovore za projekte koje je upravo Razvojna agencija SIMORA pripremila dokumentaciju.

Čestitamo!

Foto: Radio Quirinus