Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ovih je dana otvorio vrata svog ljetnog gaming kampa za djecu. Novih 22 polaznika u samo sedam dana napravit će svoju vlastitu videoigru, dobro se zabaviti i steći neke nove uspomene. Tim inkubatora PISMO zajedno sa polaznicima već radi na novim videoigrama, a organizatori su i više nego zadovoljni sa zainteresiranošću djece i roditelja za kamp.

Sisačko-moslavačka županija i Novska domaćini su djeci iz svih krajeva Hrvatske koja dolaze učiti i steći temeljna znanja jednog od zanimanja budućnosti – izrađivanja videoigara. Prema riječima organizatora, boravak u kampu je koncipiran tako da uključuje različite aktivnosti. Svaki dan započinje tjelovježbom, potom slijedi nastava iz gaminga, zatim odmor, a popodnevne aktivnosti su svaki dan različite. Polaznici rade na vrhunskoj tehnologiji i studijima koje nudi inkubator PISMO, uče o robotici i microbitima, uče snimati, montirati streamati u inkubatoru IDI, ali idu i u prirodu, pa je tako uključen i izlet u Park prirode Lonjsko polje i posjeta međunarodnom izviđačkom kampu DUPIN. Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole.

Organizacijom ovakvog programa, ali i nizom drugih edukacija iz područja gaming industrije, ovaj inkubator specijaliziran za industriju videoigara, ponovno potvrđuje status predvodnika edukacija iz ovog sektora. Podsjećamo, prvi kamp održan je u srpnju, a za prvih 10 prijavljenih u oba kampa, Sisačko-moslavačka županija osigurala je sufinanciranje boravka. U provedbi programa kao i samoj organizaciji kampa, inkubatoru PISMO powered by A1, Razvojnoj agenciji SIMORA, te Sisačko-moslavačkoj županiji pridružili su se i Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

Mini galerija sa otvorenja kampa: