Hrvatski zavod za zapošljavanje je početkom siječnja objavio mjeru kojom želi očuvati radna mjesta kod poslodavaca kojima je, zbog posebnih okolnosti uvjetovanih virusom COVID-19 i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, narušena gospodarska aktivnost. Visina naknade po zaposleniku je do 4.000,00 kuna, a predaja zahtjeva kreće od 25. siječnja.

 

Želji za očuvanjem radnih mjesta uključuje se i Razvojna agencija SI-MO-RA koja će besplatno pripremati zahtjeve poslodavcima kako bi ostvarili navedenu potporu. Ovo je još jedan od brojnih načina na koji Razvojna agencija SI-MO-RA pomaže poduzetnicima u sklopu svog projekta “Pokreni, razvij, rasti – dobar poduzetnik za snažno poduzetništvo u SMŽ”.

 

Svako radno mjesto, koje je ugroženo katastrofalnim potresom koji je zahvatio našu županiju, na ovaj će način kroz siječanj i veljaču biti obuhvaćeno iznosom do 4.000,00 kuna. Nadamo se da će i ovaj vid potpore koji država daje kroz Zavod biti maksimalno iskorišten od strane poslodavaca. Mi im svoje usluge nećemo naplatiti.“, izjavio je direktor sisačko-moslavačke agencije SI-MO-RA, Mario Čelan.

 

Država će tako, kroz Zavod za zapošljavanje, investirati više od 500 milijuna kuna, ne samo kroz ovu, već i kroz druge mjere koje se provode kako bi se očuvala radna mjesta, te kako bi tvrtke kraj krize dočekale spremne i konkurentne.

 

Više na linku:

https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-sijecanj-veljaca/