Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2023. godinu.

Prihvatljivi korisnici: mikro, mala ili srednja poduzeća.

Prihvatljivi iznos financiranja: Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.990,84 eura, a najviši 66.361,40 eura.

Do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos nagrada koje su u školskoj godini 2021./2022. isplaćene učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta za vrijeme provedeno na naukovanju, – do 30% prihvatljivih troškova nastalih u školskoj godini 2021./2022. po svim namjenama za pokriće troška nabave opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezanog s potrebama učenika na naukovanju.

Prihvatljivi troškovi: 

Troškovi nagrada isplaćenih učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na naukovanju u školskoj godini 2021./2022.

Naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje i troškova nabave opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na naukovanju.

Sažetak natječaja

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Rok za predaju dokumentacije: 6.7.2023.

Kontakt odjel: Odjel za poduzetništvo, poduzetnistvo@simora.hr, 044/544-205

Link:  https://mingor.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-7371/javni-pozivi-i-natjecaji-ministarstva/otvoreni-javni-pozivi-i-natjecaji/7390