Grad Novska objavila je JAVNI POZIV – dodjela male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za 2023. godinu:

 1. Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za Mjeru 5.
 2. Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za Mjeru 2., podmjeru 2.2
 3. Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za Mjeru 2., podmjeru 2.1

Prihvatljivi korisnici:

 1. Mikro, mala i srednja poduzeća, obrti te poljoprivredna gospodarstva s registriranom gospodarskom djelatnošću s područja Grada Novske (registracija poslovnog subjekta i adresa smještajnih kapaciteta)
 2. Mikro ,mala i srednja poduzeća, obrti koju su registrirani na području Grada Novske i posluju manje od godinu dana i koji imaju potpisan ugovor s HZZ-om za njihovu mjeru Potpore za samozapošljavanje.
 3. Mikro ,mala i srednja poduzeća, obrti koju su registrirani na području Grada Novske i posluju manje od godinu dana i koji imaju potpisan ugovor s HZZ-om za njihovu mjeru Potpore za samozapošljavanje. Korisnik sredstava mora imati prijavljeno prebivalište ili boravište na području Grada Novske.

Prihvatljivi iznos financiranja:

 1. Do 2.654,46 eura po gospodarskom subjektu
 2. Do 5.972, 53 eura za osobu koja je je dobila poticaj HZZ za samozapošljavanje. Do 2.654,46 eura za osobu koja je korisnik potpore Biram Hrvatsku ili Zeleno/digitalno.
 3. Do 2.654,46 eura.

Prihvatljivi troškovi:

 1. Smještaj mora biti u skladu s Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na OPG-u.

Uvjeti za kategoriju sobe, apartmana i ruralne kuće za odmor moraju biti minimalno u kategoriji 3 sunca.

Uvjeti za kategorizaciju sobe u domaćinstvu moraju biti minimalno u kategoriji 3 zvjezdice.

Ulaganje u novoregistrirane ležajeve koji se moraju upisati u sustav e-Visitor i tamo ostati prijavljeni minimalno 3 godine od upisa

 1. Prihvatljiva je kupnja opreme i svi troškovi koji su usko vezani za pokretanje poslovanja i obavljanja registrirane djelatnosti.
 2. Prihvatljiva je kupnja alata, opreme i dr. za obavljanje djelatnosti. Svi troškovi moraju biti usko vezani za pokretanje poslovanja i obavljanje registrirane djelatnosti.

Sažetak natječaja:

 1. Grad Novska objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za Mjeru 5.

Cilj je povećanje smještajnih kapaciteta u turističke svrhe na području Grada Novske.

 1. Grad Novska objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za Mjeru 2., podmjeru 2.2. Svrha mjere je stvaranje uvjeta za veći broj održivih poslovnih pothvata.
 2. Grad Novska objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za Mjeru 2., podmjeru 2.1. Svrha mjere je stvaranje uvjeta za veći broj održivih poslovnih pothvata.

Rok za predaju dokumentacije:   

 1. 29.9.2023. ili do iskorištenja sredstava
 2. 29.9.2023. ili do iskorištenja sredstava
 3. 29.9.2023. ili do iskorištenja sredstava

Kontakt odjel: 

Odjel za poduzetništvo, poduzetnistvo@simora.hr, 044/544-205

Link:

 1. https://novska.hr/hr/natjecaji-i-javni-pozivi/javni-poziv—dodjela-potpore-male-vrijednosti-temeljem-programa-poticanja,7331.html
 2. https://novska.hr/hr/natjecaji-i-javni-pozivi/javni-poziv—dodjela-potpore-male-vrijednosti-temeljem-programa-poticanja,7332.html
 3. https://novska.hr/hr/natjecaji-i-javni-pozivi/javni-poziv—dodjela-potpore-male-vrijednosti-temeljem-programa-poticanja,7333.html