Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije godinama kroz projektne aktivnosti i poticajne mjere zapošljavanja doprinosi i daje podršku socijalnom uključivanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom kako bi im pomogla u prevladavanju socijalne isključenosti i povećanju njihove zapošljivosti. Uz 4 zaposlene osobe s invaliditetom u Udruzi svoje novo radno mjesto od 1.lipnja našla je i petrinjka Rozana Pentek.

Danas u 41 godini života sa 100%tjelesnim oštećenjem koje je nastupilo u njenoj 28 godini nakon moždanog udara, provela je 12 godina na zavodu za zapošljavanje kao nezaposlena osoba s invaliditetom dok joj prošle godine Udruga nije dala mogućnost da radi 6 mjeseci kroz mjere javnih radova u Glinenoj priči. Kako nam ove godine nisu odobreni javni radovi za iste osobe s invaliditetom Udruga je iskoristila poslovnu priliku i za Rozanu Pentek od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tražila dodjelu državne potpore za sufinanciranje zapošljavanja za 75% ukupnog troška plaće (bruto II) za 12 mjeseci.

Sljedećih 12 mjeseci Rozana će raditi na punjenju ugostiteljskog šećera koje je ujedno i prvi pokušaj Udruge da krene u društveno poduzetništvo i gospodarsku djelatnost.

Svojom narudžbom inkluzivnog šećera omogućit ćete udruzi da isfinancira preostalih 25% posto plaće za zaposlenu osobu s invaliditetom. 1000 vrećica – cijena 50,00 kuna. Sve informacije na broj telefona 091/6194 518