Ured za udruge organizira drugu informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na Poziv “Osnaživanje doprinosa OCD-a obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije” u okviru 1. grupe za dodjelu sredstava.

Radionica će se održati u srijedu, 14. studenoga 2018. u Zagrebu, a točno vrijeme i mjesto bit će objavljeni naknadno. Na radionici će biti pojašnjena svrha i uvjeti prijave na Poziv.

Podsjećamo da je uvjetima Poziva propisano kako će biti drugog roka za prijavu u slučaju da predviđena financijska sredstva nisu iskorištena u prethodnom roku za dostavu što je slučaj za 1. grupu za financiranje. Temeljem provedene administrativne provjere, utvrđeno je da će postojati neiskorištena sredstva unutar prve grupe za financiranje pri čemu se očekuje da će sredstva biti dostatna za financiranje najmanje 5 projekata. Konačan iznos preostalih sredstava bit će poznat po završetku postupka dodjele u okviru 1. roka o čemu ćemo vijest objaviti na mrežnim stranicama Ureda za udruge.

Drugi rok za dostavu projektnih prijedloga je 10. prosinca 2018.

Najniža vrijednost potpore unutar 1. grupe aktivnosti, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu iznosi 140.000,00,00 kuna. Najviša vrijednost potpore unutar 1. grupe, odnosno najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu iznosi 500.000,00 kuna.

Za prvu grupu za dodjelu sredstava, udruga prijavitelj treba zadovoljiti dodatne uvjete: da do sada nije provodila projekt financiran iz EU sredstava kao nositelj projekta i nema godišnji prihod veći od 500.000,00 kuna.

Prijava, ostali uvjeti Poziva i natječajna dokumentaciju pronađite OVDJE