Europsko udruženje razvojnih agencija EURADA svake godine u drugoj državi članici EU organizira AGORADU+, dvodnevnu međunarodnu konferenciju sa temama od interesa regije u kojoj se konferencija održava. Hrvatska je prvi puta domaćin, kao i Razvojna agencija SIMORA koja je prošle godine odnijela titulu najbolje europske razvojne agencije na izboru kojeg provodi upravo EURADA.

Panel rasprave, prezentacije, radionice, predstavljanja primjera dobre prakse 29. i 30. studenog okupit će na zagrebačkom velesajmu aktere gospodarskog razvoja, uključujući financijske posrednike, klastere, inovacijska središta, industrijska udruženja, investitore, poslovne anđele te platforme za grupno financiranje. Posebnu pozornost konferencija skreće i na klastere koji mogu biti pokretači gospodarskih promjena te razvijati regije. Tako će se tijekom konferencije održati i radionica Clusters meet Region pod okriljem Europske platforme za suradnju klastera – ECCP.

AGORADA+ okuplja široki skup predstavnika regionalnih razvojnih agencija, klasterskih organizacija, nacionalnih javnih tijela, poduzeća, ali i drugih organizacija kako bi se pružila potpora poslovanju iz država članica i regija Europske unije. Na konferenciji se očekuje i sudjelovanje predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te brojnih razvojnih agencija diljem Europe, kao i samog vrha EURADE, direktorice Roberte DallOlio i predsjednika Bogdana Chelariu. Praćenje je osim uživo moguće i online putem i 29. i 30. studenog.

Suorganizatori konferencije uz SIMORU su i DURA – Dubrovačka razvojna agencija, ZARA – Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i ZADRA NOVA – Razvojna agencija Zadarske županije, uz potporu ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra.

Agendu eventa pogledajte: Agorada+CmR_Croatia_Agenda