Građevinski radovi na izgradnji Središnjeg paviljona Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak bliže se svome kraju! 🙂

Trenutno se izvode radovi na unutarnjem uređenju, postavlja se fasada te se uređuje okoliš objekta. Završetak građevinskih radova predviđen je za kraj studenog, a do kraja siječnja 2021. novi Središnji paviljon bit će i opremljen.

 

Izgradnja i opremanje paviljona sufinancirani su sredstvima Europske unije u sklopu projekata „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ i „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Projekti su sufinancirani u iznosu od ukupno 70 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ovim projektom rekonstruirat će se bolnički kompleks, odnosno izgraditi Središnji paviljon sisačke bolnice u kojem će se nalaziti Dnevna bolnica i Objedinjeni hitni bolnički prijem. Realizacijom projekta očekuje se veća zdravstvena sigurnost, smanjenje broja dana bolničkog liječenja, brži protok pacijenata i povećanje broja slučajeva Dnevne bolnice, poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluga u Dnevnoj bolnici te povećanje zadovoljstva pacijenata pruženom uslugom. Također, očekuje se i poboljšanje hitne zdravstvene usluge objedinjavanjem svih medicinskih struka u hitnom prijemu.

 

Projekt se provodi od veljače 2017. do kraja siječnja 2021. godine.

 

Nositelj projekta je Opća Bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, a projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije – SIMORA d.o.o., koja je ujedno zadužena i za upravljanje projektom.