U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju započela je provedba tromjesečne edukacije za sve koji žele naučiti vještine tražene na tržištu rada i usavršiti svoje znanje u izradi videoigara radom u popularnom Unreal Engineu. S učenjem su tako započela 25 polaznika koja su edukaciji pristupila koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program „Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“ koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska.

Prvog dana edukacije polaznike željne novih znanja pozdravili su predstavnici POU Novska, u ime inkubatora PISMO Ivana Matanović i Vlado Vujica  te predavači.

„Inkubator PISMO je najbrže rastući poduzetnički inkubator koji okuplja tvrtke u gaming industriji. Ovo nam je druga edukacija koju provodimo zajedno sa POU Novska. Naš je cilj pratiti razvoj i potrebe na tržištu rada i zato smo ponudili upravo ovaj program. U Unreal Engineu nastale su neke od najpoznatijih videoigara, a nakon učenja rada u Blenderu i Unityu što provodimo već nekoliko godina, ovo je i svojevrsna nadopuna znanja“, rekla je zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora SMŽ Ivana Matanović.

Iz inkubator PISMO powered by A1 napominju da u ponudu imaju i edukaciju o kreiranju audiovizualnih sadržaja potrebnih u izradi videoigara, ali i šire, koja se također provodi putem sustava vaučera, a sve informacije dostupne su na linku.

Foto: T. Koran