Europska komisija poziva mlade iz zemalja Europske unije na sudjelovanje u Kreativnom natjecanju o bioekonomiji.

Zainteresirani sudionici u dobi između četrnaest i trideset pet godina trebaju poslati svoje originalno umjetničko djelo na temu „Bioekonomija u mom životu“ u obliku videa, fotografije, pjesme, slike, crteža i slično.

Svrha natjecanja je podići svijest o bioekonomiji među mladima te pokazati kako je bioekonomija dio njihove svakodnevice (ili kako bi to mogla postati), kao i uključiti mlade i proširiti vidike o različitim oblicima bioekonomije diljem Europe.

Umjetnička djela pokazat će raznolikost bioekonomije, njezine mogućnosti, značenje i važnost u svakodnevnom životu i što bioekonomija može biti u svom najboljem izdanju.

Europska komisija izabrat će trideset najboljih umjetničkih djela koje će koristiti u svojoj komunikaciji, a najboljih pet bit će nagrađeno.

Rok za slanje radova je 15.8.2022.

Više informacija o natjecanju dostupno je na: https://ec.europa.eu/info/news/bioeconomy-creative-competition-show-us-bioeconomy-your-life-2022-jul-22_en.

 

Poveznica: https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/europska-komisija-poziva-mlade-na-kreativno-natjecanje-o-bioekonomiji/6574