Naziv natječaja:

Energetska obnova višestambenih zgrada

Objavljen: 01.04.2022.

Link:

https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/objavljen-poziv-za-energetsku-obnovu-visestambenih-zgrada-neostecenih-u-potresu-prvi-poziv-u-okviru-npoo-a/14463

Prihvatljivi korisnici:

  • Ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade
  • Upravitelj zgrade

Prihvatljivi iznos (min – max):

150.000,00 kn – 22.000.000,00 kn

Prihvatljivi troškovi:

Opravdani troškovi po ovom Natječaju su troškovi:

  • Izrada projektne dokumentacije
  • Energetska obnova
  • Upravljanje projektom i administracija
  • Promidžba i vidljivost projekta

Sažetak natječaja:

Pozivom se podupiru mjere energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije koje će rezultirati uštedom godišnje potrebne energije za grijanje (QH,nd) (kWh/god) od najmanje 50% u odnosu na stanje prije obnove na razini pojedinačne višestambene zgrade, kroz integrirani pristup, uz primjenu mjera povećanja potresne otpornosti zgrade i sigurnosti u slučaju požara te osiguranja zdravih unutarnjih klimatskih uvjeta. Na razini investicije C6.1. R1-I1 Energetska obnova zgrada potrebno je ostvariti uštede primarne energije (Eprim) na godišnjoj razini od najmanje 30%, čemu će doprinijeti i ovaj Poziv.

Rok za predaju dokumentacije:

Dostava (podnošenje) projektnih prijedloga u sustavu eNPOO dozvoljena je najranije od 17.svibnja 2022. godine u 9:00 sati, a moguća je do iskorištenja raspoloživih financijskih sredstava, odnosno najkasnije do 1. kolovoza 2022. godine u 16:00 sati. Unošenje projektnih prijedloga putem sustava eNPOO će potencijalnim prijaviteljima biti omogućeno od 25. travnja 2022. godine.

Kontakt odjel:

EU odjel (Marko)