Razvojna agencija SIMORA nositelj je projekta Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji koji je započeo u svibnju 2018., a trajat će 30 mjeseci.

Cilj projekta je, kroz niz projektnih aktivnosti, educirati pripadnike ranjivih skupina (žene, mladi od 15 do 29 godina, osobe s invaliditetom, starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobi, Romi, beskućnici, bivši ovisnici) i povećati njihovu zapošljivost te potaknuti poduzetništvo kroz provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, kao i umrežavanje, jačanje i educiranje članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije.

 

U sklopu projekta, u prostorijama poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj održava se besplatna edukacija za nezaposlene u području izrade videoigara – izrada grafike i programiranje.

Edukacija je već započela, a pohađa ju 10 polaznika. Cilj ove edukacije je obrazovati i osposobiti polaznike kako bi bili spremni na otvaranje vlastitih startupova te na samozapošljavanje 🙂