Konzultantska tvrtka Apsolon u suradnji s  gradonačelnik.hr-om organizira webinar na temu mogućnosti brze digitalizacije uslijed krize i prilika za pripremu dugoročnih planova digitalizacije za predstavnike javnog sektora.

Webinar je osmišljen na način da usmjeri javni sektor, a osobito gradove i komunalna poduzeća, na prelazak na digitalni rad bez velikih investicija i ukaže na buduće trendove digitalne transformacije za kojom će se nakon krize povećati potražnja. Sudionici webinara upoznat će se s prvim i brzim koracima koji svaku organizaciju mogu u kratkom vremenu staviti na put digitalne transformacije prvenstveno kroz primjere dobre prakse u Hrvatskoj i inozemstvu.

Webinar će se održati 17.4. s početkom u 10h, a u trajanju do 12h.

Svi zaintereirani za sudjelovanje na webinaru trebaju se do 16.4.2020. u 12 sati prijaviti putem prijavnog obrasca. Nakon zatvaranja prijava svim sudionicima će 16.4.2020. biti poslan link na Hangouts meet preko kojeg će se održati webinar kao i daljnje upute vezane uz sudjelovanje. Sudjelovanje je slobodno i besplatno svim predstavnicima JLRS-a i komunalnih poduzeća koji se prijave na vrijeme.

COVID kriza u javnom i privatnom sektoru nametnula je brz prelazak na digitalne kanale i potaknula dugoročno pozitivne i poželjne procese digitalne transformacije poslovanja. Mnoge upravne organizacije počele su koristiti različite neintegriranih alate, a mnoge već posjeduju softverske licence, no ne upotrebljavaju sve dostupne mogućnosti. Webinar je stoga osmišljen na način da usmjeri JLRS-ove i komunalna poduzeća na prelazak na digitalni rad bez velikih investicija i ukaže na buduće trendove digitalne transformacije za kojom će se nakon krize povećati potražnja, a gradovi i županije tada će imati priliku pokazati kako su krizu pretvorili u priliku za svoje građane.