Akademija za OPG  projekt je koji provode studenti neprofitne studentske udruge Ekonomska klinika. Akademija je set besplatnih edukativnih predavanja namijenjen svim OPG-ovim i svim građanima koji se žele dodatno educirati o poslovnom usmjerenju prema poljoprivredi. Upoznati i potaknuti činjenicom da samo 5% OPG-ova ima poljoprivredno obrazovanje te da je udio poljoprivrede u BDP-u tek 3.8%, ova studentska udruga uložila je svoje vrijeme i novac kako bi pomogla u educiranju i obrazovanju naših OPG-ova i poljoprivrednika.

Projekt Akademija za OPG započeo je 22.11.2018. u 18 sati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te je na prvo predavanje na temu financiranja pomoću EU fondova došlo preko 150 ljudi. Predavač Ivan Orač iz poduzeća Genius Consulting d.o.o. zainteresirao je prisutne svojim predavanjem te je predavanje trajalo više od 2 sata.

Akademija za OPG i dalje će nastaviti okupljati veliki broj zainteresiranih ljudi, a prva prilika da se uključite je 13.12.2018. kada se održava četvrto i pretposljednje predavanje na temu „Marketing i osnove web stranica“, 18 sati, Ekonomski fakultet u Zagrebu. Naše predavačice provest će Vas kroz osnove digitalnog marketinga i ostalih segmenata marketinga te na stvarnim primjerima naučiti Vas kako pospješiti svoje vlastito gospodarstvo.

Treba naglasiti kako je projekt besplatan edukativni program koji se provodi kroz 4 predavanja (EU fondovi, profitabilne kulture i ekološka proizvodnja, osiguranja te marketing i osnove web stranica) i radionicu na temu instrumenti financiranja i računovodstvo. Cilj projekta je potaknuti osobe svih uzrasta na razvijanje i provođenje vlastitih ideja u području poljoprivrede. Projekt završava 20.12., a održava se svakog četvrtka u dvoranama Ekonomskog fakulteta s ciljem edukacije i informiranja, ali i stvaranja prilike za međusobno upoznavanje, stvaranje poslovnih suradnika i partnera za uspješno širenje poslovanja.