IURC program okuplja održive i inovativne gradove i regije iz Europske unije povezujući ih s drugim gradovima i regijama iz drugih dijelova svijeta, poput Kine, Latinske Amerike, Sjeverne Amerike, te Azije i Australije, a s ciljem uspostave međusobne suradnje na raznim područjima. Regionalni koordinator SMŽ dio je konzorcija koji se povezao sa institucijama iz Kine, što  će rezultirati razmjenom znanja i zajedničkom provedbom projekata.

Program IURC Kina je projekt suradnje gradova i regija zemalja članica Europske Unije s Kineskim gradovima i regijama. Kroz prethodne dvije godine Regionalni koordinator SMŽ sudjelovao je na brojnim online aktivnostima u kojima je uspostavljena suradnja s Kineskim gradovima i institucijama. Kroz sastanke dionici su se međusobno upoznali te su prepoznali područja potencijalne suradnje, ali i područja u kojima se želimo osnažiti, napredovati i povezati. Jedno od glavnih područja na kojem će se uspostaviti suradnja je razvoj gaming industrije, gdje se RK SMŽ na bilateralnom sastanku predstavio partnerima iz kineskog grada Zhongzhou, koji je također vrlo aktivan na promicanju i razvoju gaming industrije i e-sporta. Dok RK-SMŽ planira izgradnju gaming kampusa, naši kineski partneri su dosad izgradili jednu od najvećih e-sport arena na svijetu, a u planu je i realizacija izgradnje kompletnog e-sport/gaming grada. Nacrti međusobne suradnje su dogovoreni na sastanku gdje su identificirana ključna područja zajedničkog rada.

Osim uspostavljanja suradnje na području gaming industrije, tokom šestodnevnog studijskog posjeta obišli smo i mnoge tehnološke parkove, inovacijske centre, centre specijalizirane za dron industriju, poduzetničke inkubatore, ali i poneki start-up u usponu. Uz razmjenu informacija o njihovim modelima razvoja i pregovora o mogućnostima suradnje, ovo je bilo i vrijedno iskustvo gdje smo iz prve ruke vidjeli kako se na sasvim drugom kraju svijeta upravlja poduzetničkim infrastrukturama te kako se potiču inovacije, digitalna tranzicija i nova radna mjesta.