U nastavku vam donosimo video panel održan u PISMO Inkubatoru u Novskoj, a koji je okupio mlade snage inkubatora PISMO koji su svoje ideje razvili upravo u prostoru inkubatora.

Dominik Cvetkovski mentor je i već nekoliko godina provodi edukaciju o izradi videoigara u programu Unity u PISMO-u, a smatra kako je važno da svatko tko nešto proizvodi prvo zna kakvo je tržište.

Stefan Vedrina (Hiroma Design) proizveo je aplikaciju putem koje djeca od 3 do 7 godina na zabavan način uče, te je jedan od 67 startupova koliko PISMO inkubator broji, ali i jedan od tri najbolje hrvatske poduzetničke ideje u ovoj godini.

Josipa Bencek (Grow) proizvela je pametne naočale koje će gluhima omogućiti titlove za sve što im se govori, a nagrađena je i od strane nekoliko hrvatskih i međunarodnih organizacija za inovativnost.

Nikola Višekruna polaznik je 6. generacije edukacija i potvrđuje da se na edukacijama puno vremena posvećuje učenju o budućem poslovanju i učenju o tome kako biti konkurentan.

Ovaj panel održan je u sklopu projekta DIH World koji je okupio 27 digitalnih inovacijskih hubova iz Europe koji podržavaju inovacije, potiču korištenje naprednih digitalnih tehnologija, implementirajući ih u poslovanje malih i srednjih poduzeća, stvarajući povećanje konkurentnosti i izlazak na globalno tržište

Prema riječima Andreje Šeperac, voditeljice Odjela za projekte EU, projekt #DIHWORLD provodi konzorcij CARSA (Španjolska), PriceWaterhouse Coopers Advisory (Italija), IMProve Academy (Njemačka), Innovalia (Španjolska), EURADA (Belgija), Communicación Multimedia (Španjolska) uz partnerstvo 27 regionalnih digitalnih inovacijskih hubova (među kojima je i Razvojna agencija SIMORA sa svojim digitalnim inovacijskim hubom – Poduzetničkim inkubatorom PISMO) te 8 malih i srednjih poduzeća. Vrijednost projekta je 8.566.745,00 € i traje 36 mjeseci.

Panel pogledajte naLINK