Krešimir Marenić na svom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Novskoj uzgaja kukuruz i sibirsku borovnicu. Odlučio je modernizirati svoj OPG i unaprijediti poslovanje te se prijavio na natječaj u sklopu podmjere 6.3, operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ i dobio 15.000 eura 😊

Krešimir će dobivena sredstva uložiti u ograđivanje parcele na kojoj je zasađena sibirska borovnica, navodnjavanje te u kupnju traktora. Sustav za navodnjavanje potreban je zbog održavanja potrebne vlažnosti tla što u konačnici dovodi do povećanja prinosa za 15-40%. Osim navedenog vlažnost utječe na mogućnost nesmetane proizvodnje u vrijeme sušnog razdoblja godine. Nadalje, korisnik će uložiti u ograđivanje sibirske borovnice, što će u potpunosti spriječiti ulazak divljači među nasade te nastanak mogućih šteta prouzrokovani od istih.  Kupnjom novijeg traktora korisnik više neće trebati posuđivati traktor te će biti u mogućnosti obavljati sve agrotehničke poslove na vrijeme bez prilagođavanja svog vremena drugome.

Prijavu je pripremila SI-MO-RA d.o.o. Ovim projektom smo na 17.419.733,53 kuna ulaganja u ruralno područje SMŽ u 2019. godini.