U prostorijama Udruženja obrtnika u Sisku održana je završna konferencija projekta “Zaželi” ukupne vrijednosti 1.487.204,80 kn koji se provodio 30 mjeseci, od 18. lipnja 2019. godine, do 17. prosinca ove godine. Razvojna agencija SIMORA provodila je ovaj projekt za prijavitelja Udrugu za razvoj i bolji život Roma te partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

U sklopu „Zaželi – programa zapošljavanja žena“ na 30 mjeseci zaposleno je 9 dugotrajno nezaposlenih žena koje su pune dvije godine radile sa korisnicima na dostavi namirnica, lijekova, obavljanja kućanskih poslova, pripreme obroka i sl., te dostavi projektom osiguranih paketa higijenskih potrepština.

O projektu su na konferenciji govorili Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Sisak, Mašenka Sekulić u ime Centra za socijalnu skrb Sisak i predstavnik korisnika projekta – Udruge za razvoj i bolji život Roma – Ranko Nikolić.

Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Program zapošljavanja žena Zaželi, faza I.).