Radovi na dugo očekivanoj obnovi društvenog doma i informativno-turističkog centra u Općini Lekenik privedeni su kraju, a jedino što se čeka jest njihovo službeno otvorenje. Riječ je o projektu financiranom iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti 9.574.747,75 kn, dok vrijednost potpore koju je prijavitelj Općina Lekenik dobila iznosi 7.397.005,00 kn.

Projektom je rekonstruiran i opremljen društveni dom, a time su stvoreni uvjeti za bogatiji kulturni i društveni život u Lekeniku. Do realizacije ovog projekta Općina nije imala opremljene društvene prostorije koje bi omogućile okupljanje stanovništva i organizaciju brojnih događanja, međutim, zahvaljujući sredstvima Programa ruralnog razvoja to će se promijeniti.

„Društveni dom koristit će razne udruge, koje će s ovim prostorom imati bolji i aktivniji pristup zajednici, a samim time će moći okupljati i aktivirati veći broj korisnika. Također, posebna pažnja biti će usmjerena mladima kako bi im se ponudio sadržaj uz koji bi mogli kvalitetnije provoditi svoje slobodno vrijeme. Sadržaj će također služiti i djeci vrtićke i školske dobi za dodatne izvanškolske aktivnosti. Turističko informativni centar doprinijeti će razvoju turizma na ovom području, pružati vrijedne i korisne turističke informacije te biti središnje mjesto za upravljanje turističkim aktivnostima, odnosno mjesto za promociju i jačanje turističkog identiteta Lekenika i Sisačko-moslavačke županije. “, poručili su iz Razvojne agencije SIMORA koja je izradila projektnu prijavu.

Projekt je financiran iz natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Podsjećamo, Razvojna agencija SIMORA putem istog natječaja provela je projekt rekonstrukcije i dogradnje kulturnog centra i vatrogasnog doma u Jasenovcu.