Danas je u Novskoj započeo Global Game Jam, natjecanje u izradi video igara u kojem je zadatak svakog tima u 48 sati napraviti videoigru na zadanu temu. Ovogodišnje natjecanje je okupilo čak 135 domaćih developera u 22 tima, brojne predstavnike medija, gaming industrije, tehnologije, sponzore događaja… Natjecanje se održava u organizaciji inkubatora PISMO powered by A1 i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA, pod upravljačkom palicom Marija Čelana, direktora razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA.

Događanje je započelo pozdravnim govorom Ivane Matanović, Suradnice za provedbu programa i projekata sisačko-moslavačke županije koja se našla u ulozi moderatorice, a okupljenim natjecateljima i gostima ukratko su se obratili direktor SIMORA-e Mario Čelan, gradonačelnik Novske i saborski zastupnik Marin Piletić, europski zastupnik Karlo Ressler, te predstavnici sponzora Helena Radić Bosanac (Jamnica plus d.o.o./ Fortenova grupa), direktor i glavni urednik  medijske kuće VIDI,  Tomislav KotnikIva Ančić (A1 Hrvatska d.o.o.). Svi oni su oduševljeni spoznajom da je Hrvatska po broju prijavljenih natjecatelja u samom vrhu Global Game Jam natjecanja u svijetu.

U nedjelju će najboljim timovima, odnosno najboljim igrama biti dodijeljene vrijedne nagrade. Glavnu nagradu, iznos od 10.000 kuna osigurala je Jamnica plus d.o.o. sa svojim novim brendom ProGame – pićem za gejmere kreiranim u suradnji s gejmerima. Drugu nagradu, novčani iznos od 3.000 kuna osigurao je inkubator PISMO dok su iz A1 osigurali A1 paket – Sony PlayStation 5 bundle i Xiaomi Mi Electric Scooter. Treću nagradu, novčani iznos od 2.500 kuna osigurao je inkubator PISMO, a sponzori iz A1 Xiaomi Mi Electric Scooter. Medijska kuća VIDI PC Play za svakog člana nagrađenih timova osigurali su pretplatu u trajanju od 6 mjeseci na časopis VIDI. Za najbolji srednjoškolski tim inkubator PISMO osigurao je nagradu, iznose od 500 kn po članu tima.

U nedjelju ćemo saznati kakve su to igre u 48 sati uspjeli razviti developeri koji predstavljaju budućnost hrvatske industrije igara. Sretno natjecateljima!

Galeriju fotografija pogledajte na linku.

 

Foto: H.Koran i GAŠO