U Gradskoj upravi Grada Popovače održan je radni sastanak s Regionalnim koordinatorom Sisačko-moslavačke županije na temu izrade Strategije pametnog grada Popovače.

Ova strategija izradila bi se za razdoblje od 5 godina, a predstavljala bi sveobuhvatni razvojni plan koji bi služio kao osnova budućeg gospodarskog, društvenog i kulturnog razvoja grada Popovače te kao temelj za daljnju realizaciju projekata i mjera koje osiguravaju pametni razvoj, a s ciljem efikasnijeg upravljanja sredstvima iz europskih i nacionalnih fondova.

Izradom ove strategije, grad Popovača razvit će inovativan i učinkovit pristup upravljanju gradom, njegovim resursima, procesima i javnim uslugama koje omogućavaju adekvatnu primjenu razvijenih digitalnih tehnoloških rješenja.

Cilj strategije je povećanje kvalitete i standarda života građana te razvoja digitalne uprave i usluga građanima, naprednu i učinkovitu komunalnu infrastrukturu i energetsku učinkovitost.

 

https://www.popovaca.hr/42-vijesti/vijesti/10267-odrzan-sastanak-s-regionalnim-koordinatorom-sisacko-moslavacke-zupanije