Proteklog tjedna švedska tvrtka SwIdeas boravila je u Sisačko-moslavačkoj županiji. Domaćini su im bili djelatnici Razvojne agencija SIMORA i Javne ustanove Regionalni koordinator SMŽ, a koje su na radnim mjestima u Sisku i Novskoj promatrali kako rade na projektima, pri tom razmijenivši znanja i iskustva poput svojevrsnog job shadowing-a. SwIdeas i SIMORA uspješno surađuju već nekoliko godina, a posljednji zajednički projekt bio im je OBEC.

“Interesantno je bilo cijeloga tjedna raditi na način da te netko “prati”. Ovaj job shadowing bio je zanimljiv i nama, kao promatranima, ali i promatračima iz SwIdeasa. Ponekad nismo ni svjesni svih svojih dnevnih aktivnosti koje činimo kako bi projekti bili kvalitetni i odrađeni u roku.”, poručili su iz Razvojne agencije SIMORA.

Osim u uredima Razvojne agencije SIMORA, predstavnici SwIdeasa, boravili su i u Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 gdje su, uz obilazak startup-ova, proveli i edukaciju “Communication Skills” za polaznike edukacija Blender i Unity. Kroz ovu interaktivnu radionicu, budući gamedeveloperi poboljšali su svoje komunikacijske vještine.

U Poduzetničkom inkubatoru PISMO održan je i sastanak na kojemu su gosti i domaćini razgovarali o nastavku suradnje, a posebice s naglaskom na gaming industriju. Izazovi koje nose nove generacije, zajednički su i Švedskoj i Hrvatskoj, a dosadašnja rješenja koja su zajednički ponudili iz SIMORA-e i SwIdeasa bila su izuzetno kvalitetna te, na temelju njih, možemo zaključiti da će nastavak suradnje ići u istom smjeru.

 

Galerija fotografija: