U Lekeniku je otvoreno i u rad pušteno reciklažno dvorište. Reciklažno dvorište izgrađeno je bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda u suradnji Općine Lekenik s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za energetsku učinkovitost.

Radom Reciklažnog dvorišta povećat će se stopa odvojenog prikupljanja komunalnog otpada i smanjiti količina otpada, što je od iznimne važnosti za općinu Lekenik, istaknuo je načelnik Ivica Perović dok je upravljanje Reciklažnim dvorištem preuzelo je Gospodarenje otpadom Sisak, istaknuo je na kraju Perović.

Zamjenica direktora Razvojne agencije SIMORA-e Andreja Šeperac izrazila je veliko zadovoljstvo što je prisutna završetku projekta „Reciklažno dvorište – Općina Lekenik“, a koji je SIMORA i vodila.

Podsjećamo, projekt „Reciklažno dvorište – Općina Lekenik“ prijavljen je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Uspostava reciklažnih dvorišta (referentni broj: KK.06.3.1.16) iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Ukupna vrijednost projekta je 2.717.848,57 kuna.