U petak, 25. siječnja 2019. godine u Društvenom domu u Lipovljanima održana je početna konferencija projekta ”Zaželi i ostvari”. Na konferenciji su uz predstavnike općine Lipovljani prisustvovali i predstavnici partnera u projektu: Centar za socijalnu skrb Novska i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, koja je zadužena za provedbu Projekta.

Projekt ”Zaželi i ostvari!”, čiji je nositelj Općina Lipovljani obuhvaća zapošljavanje žena s područja općine Lipovljani iz kategorije teže zapošljivih osoba koje će pomagati i brinuti se za socijalno nezbrinuta samačka i staračka domaćinstva na području općine Lipovljani.  Kako bi im bilo lakše obavljati poslove brige o staračkim domaćinstvima, u okviru projekta, kupljeni su i bicikli, koje im je na korištenje predao općinski načelnik, Nikola Horvat.

Kroz projekt je zaposleno 8 žena s područja općine Lipovljani, koje će 2 godine skrbiti za 50 krajnjih korisnika. Projekt traje dvije godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.635.000,00 kn i u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.