Predstavljanje projekta Kampusa gaming industrije održat će se u petak, 31. siječnja 2020. godine u Inkubatoru PISMO s početkom u 11 sati. Projekt kampusa gaming industrije logičan je nastavak projekta PISMO, a na svečano predstavljanje dolazi ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat.

Nakon predstavljanja kampusa, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Novske Marin Piletić i ravnatelj Razvojne agencije SI-MO-RA Mario Čelan svečano će potpisati Ugovor o suradnji na projektu “Izgradnja i opremanje kampusa gaming industrije”.

U 17 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Novska počinje GLOBAL GAME JAM natjecanje, najveći svjetski događaj na kojem se stvaraju video igre. Natjecanje se održava od 31. siječnja do 2. veljače 2020. godine, a natjecatelji imaju 48 sati da pokažu svoje znanje, vještine i kreativnost pri izradi video igre na zadanu temu. Razvojna agencija SI-MO-RA je i ove godine organizator Global Game Jam-a u Novskoj te uz Rijeku jedini grad u Hrvatskoj koji sudjeluje na ovom natjecanju.