Planirajte svoju budućnost i prijavite se na poziv za podnošenje prijedloga projekata „EIT Digital 2021: For a strong Digital Europe“. Rok za prijavu je 7. svibnja 2020.

EIT Digital je započeo s prikupljanjem prijedloga projekata za aktivnosti EIT Digital 2021. u dva područja:

TVORNICI INOVACIJA (pokretanje startupova i novih proizvoda)  i

PODUZETNIČKOJ AKADEMIJI (edukativni programi za digitalnu tehnologiju).

Program rada 2021. godine EIT Digital vodit će se EIT-ovim strateškim planom inovacija 2020-2022 EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, koji identificira 5 strateških područja kojima bi start-up-i, proizvodi i obrazovni programi trebali pridonijeti kako bi se izgradila snažna digitalna Europa:

1)      digitalna industrija (IoT, sigurnosni prijenos podataka, AI)

2)      digitalni gradovi (gradovi kao platforma podataka – data platform)

3)      digitalna industrija (održiva digitalna rješenja u industrijskoj proizvodnji)

4)      digitalna dobrobit  (rješenja za unapređenje kvalitete življenja)

5)      digitalne financije (samostalna ugradbena rješenja vezana za digitalno plaćanje)

Prijedlozi trebaju biti pripremljeni u skladu sa smjernicama EIT Digital-a koji se nalaze u popratnoj dokumentaciji, što uključuje jasno pojašnjenje kako tehnološki korespondiraju s nekim od pet EIT digitalnih strateških područja, opis nove tehnologije, poslovni i strateški plan, opisane načine izlaska na tržište, definirane ključne pokazatelje uspješnosti (KPI-Key Performance Indicators) u skladu sa EIT Digital-om itd. Tim EIT Digital-a Vam je na raspolaganju u pomoću oko pripreme Vaših prijedloga, povezivanju s europskim partnerskim timovima i olakšava podnošenje prijedloga kroz potpuno online iskustvo.

Odabir projektnih prijedloga će biti završen do kraja lipnja 2020., a aktivnosti se očekuju da će započeti sa 1. siječnja 2021. godine.

Da podsjetimo, EIT Digital ima za cilj osnažiti paneuropski digitalni ekosustav podržavajući pokretanje startupova i novih proizvoda. Djeluje na partnerskom principu stoga  potencijalni prijavitelji trebaju biti partneri  EIT Digitala ili imaju namjeru to postati.

Partnerstvo se plaća u rasponu od 2500 do 25000 Eura, ovisno o veličini MSP-a i vrsti partnerstva.

Detaljan uvid o EIT Digital programu i financijskim pitanjima te načinima partnerstva možete pronaći u dokumentima u nastavku:

EIT-Digital-2021

EIT-Digital_Partnership-Models