U sklopu projekta „Ženska perspektiva“ 65 poduzetnica iz sedam manje razvijenih županija na trodnevnom se putovanju u Istri upoznalo s radom istarskih poduzetnica uspješno udruženih u udrugu BPW Pula od kojih su saznale kako na tržištu povećati prodaju svojih proizvoda. U Buzetu, Pazinu, Umagu, Vodnjanu, Peroju i Puli učile su o razvoju i širenju svoje ponude te plasmanu proizvoda na tržište, prijenosu znanja i vođenju obiteljskog gospodarstva, umrežavanju s drugim poduzetnicama te očuvanju hrvatske gastronomske tradicije i kulturne baštine u nekoliko područja – cvjećarstvo, slastičarstvo, maslinarstvo, aromaterapija i prirodna kozmetika, proizvodnja mliječnih proizvoda i ugostiteljstvo.

Poduzetnice su ocijenile vrlo visokim ocjenama koristi koje su imale od trodnevnog studijskog putovanja u Istru. Posebice dobro organizirana predstavljanja poduzetničkih pothvata istarskih poduzetnica, njihova obiteljskog poslovanja, godine upornog rada i osvajanja kupaca i tržišta, tema i bogatog iskustva, te iznad svega perspektivu moguće dobre poslovne suradnje u pripremi za turističku ponudu u predstojećoj sezoni.

„Umrežavanje poduzetnica i sva moguća podrška takvom poslovnom i društvenom angažmanu, pravi je način kako uspješnije možemo zajednički osvojiti veće tržište i doprijeti do novih kupaca bolje platežne moći“ ocjena je poduzetnice Slavice Crnković iz Gline, Sisačko-moslavačke županije, koja motive narodnih vezova ugrađuje u odjevne predmete i vodi udruženje poduzetnica Banovine, dodavši „U našem daljnjem razvoju važna je jača suradnja s istarskim poduzetnicama domaćicama ovog studijskog putovanja organiziranim i udruženim u međunarodnu mrežu poduzetnica BPW Pula“.  

Posjeta muzeju maslinarstva i kući maslinarstva u Puli nadahnula je sestre blizanke Blaženku Tkalčević i Slađanu Majstorović iz Gline, SMŽ „povijest maslinarstva Istre, edukacija o kulturi kušanja maslinova ulja i očuvanje poljoprivredne baštine nadahnjuju nas da sličnu ideju razvijemo u svom zavičaju i tako u Banovinu privučemo goste, a istovremeno osvijestimo tradiciju i kušanje naših specijaliteta“.