Fond za aktivno građanstvo raspisao je javni Poziv za Ad hoc akcijske projekte koji će biti otvoren do kolovoza 2023. odnosno sve do utroška ukupnog iznosa od 215 000 eura. Prijave za brze financijske potpore u iznosu od 1 000 do 5 000 eura obrađivat će se u mjesečnom ritmu, počevši od 15. travnja.

U okviru Poziva za Ad hoc akcijske projekte, Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj će podržati inicijative koje najbolje reagiraju na nastalu situaciju ili otkrivene probleme, a koji zahtijevaju trenutno djelovanje i utječu na građane i/ili nevladin sektor. U fokusu su problemi i društvene situacije povezane s prioritetnim programskim područjima i očekivanim društvenim učincima Fonda za aktivno građanstvo, a to su kvaliteta demokracije i javnog upravljanja te transparentnost, zaštita ljudskih prava i jednakopravnosti svih građana, socijalna pravda i društveno uključivanje ranjivih skupina, rodna ravnopravnost i prevencija rodno uvjetovanog nasilja te okoliš i klimatske  promjene.

Budući da je svrha ovog Poziva podržati građansku inventivnostne postoji propisani popis prihvatljivih aktivnostiveć je bitno da su one usmjerene na glavna programska područja i očekivane učinke Fonda. Detaljni opis očekivanih učinaka, rezultata i vrsta aktivnosti ožete pronaći u Uputama za prijavitelje Ad hoc akcijskih projekata.

Pozivamo sve zainteresirane za on-line info radionicu u srijedu, 1. travnja od 15.00 h do 16:30h da ispune prijavnicu OVDJE.  A sve koji žele sudjelovati u on-line konzultacijama u malim grupama u jednom od predloženih termina, molimo vas da ispunite prijavnicu OVDJE .

Više informacija možete pronaći OVDJE